3D csempe – Dominó Kft.

A 3D csempe korunk legújabb találmánya. Szó szerint új dimenziót hozott a csempe világába. Érdemes kihasználni végtelen lehetőségeit, ám néhány dolgot tudnunk kell, mielőtt 3D csempe kerülne kiválasztásra.
Első nekifutásra a színeket vegyük figyelembe. Nem véletlen, hogy a 3D csempe típusok nagy része egyszínű, ezek közül is főként az alap színeket preferálják a gyártók. Gondoljunk csak bele, ha egy 3D csempe merész színeket öltene, akkor az extrém formákkal karöltve annyira „sok” lenne, ami már talán bántaná a szemet, de harmonikusnak nem lenne mondható.
Éppen ezért amikor 3D csempe a kívánságunk, akkor mindenképpen maradjunk a fehérnél, illetve valamilyen szolid színnél. A 3D csempe alakja így is merész és különleges külsőt fog varázsolni a fürdőszobánkba, konyhánkba vagy akár a nappaliba.
3D csempe és a fények
Sokkal több tényezőre kell odafigyelni 3D csempe vásárlásakor, mint gondolnánk. Ne feledkezzünk meg a fényekről.
Mivel a 3D csempe olyan mint egy dombormű, kiemelkedik a fal síkjából, ezért nagyon fontos a fények megtervezése. Nem mindegy, hogy a 3D csempe milyen irányból kapja a fényt. Elképzelhető, hogy egy 3D csempe jól mutat a bemutatóteremben, ám otthon egész mást látunk, holott mindössze csak a fényforrást kellett volna jobban megtervezni.
Amikor a 3D csempe felülről kapja a fényt, akkor olykor túl nagy árnyékot vet a falra, ami nem minden csempe forma esetében fog jól mutatni. Ám az is lehet, hogy éppen ez szükséges ahhoz, hogy a megfelelő hatást érjük el. Min