A társkeresés még mindig slágertéma

A társkeresés örök, vagy legalábbis messze vannak még azok az idők, amikor megszűnik az érdeklődésünk a párkeresés iránt. Az interneten számtalan trend született és futott ki az elmúlt években, de az online társkereső szájtok nemhogy nem kopnak ki, hanem egyre szélesebb réteget érnek el, olyan felhasználókat is, akik nem feltétlenül a társkeresés kedvéért járnak fel.

A mai értelemben vett, nyilvános internet 1983 környéki születése után eltelt közel 10 év, míg az első társkereső oldal megjelent. Ma már nem egyszerű visszakövetni, melyik volt az első, hiszen maga a társkereső oldal fogalma is körüljárható többféle szempont alapján. Az interneten kutatva a téma után, a legtöbben a match.com-ot tartják az igazi úttörőnek, ami a mai napig fontos szereplő a társkeresők világában. Ez az oldal 1995-ben indult el hivatalosan.

A lassan huszadik életévéhez közelítő társkeresőpiac az internetpenetráció növekedésével párhuzamosan egyre több felhasználót tudott megszólítani, mely együtt járt a társkereső oldalak számának gyarapodásával. Ez a népszerűség nemhogy csökkenne, de a jelek szerint növekszik. Becslések szerint 2007-re érte el a 20 milliós felhasználói bázist a szegmens, ezt napjainkra sikerült megdupláznia, a Dating Sites Reviews által publikált adatok alapján.