A társkereső oldalak eredményességi rátája

Napjainkban a partnerkeresés legegyszerűbb és leggyorsabb módjának az internetes társkereső oldalak tűnnek, hiszen akár néhány nap leforgása alatt több száz hozzánk hasonló egyedülállóval ismerkedhetünk, és állíthatunk fel szűrőket, mely alapján kiválaszthatjuk, ki felelne meg számunkra. Természetesen a dolog nem ilyen egyszerű, hiszen a világháló és a társkereső oldalak ebben az esetben is számos veszélyt rejtenek magukban.

Honnan tudhatnánk, hogy valóban az ül-e a monitor másik oldalán, akinek mondja magát? Hogyan bizonyosodhatunk meg arról, hogy milyen szándékai is vannak valójában az illetőnek? A társkereső oldalakra regisztrálóknak csak igen kis százaléka az, aki valóban személyes találkozás keretei között folytatja az ismerkedést, s még ritkább az, hogy az internetes ismeretségből valóban tartós kapcsolat alakuljon ki. Ezzel mindenkinek tisztában kellene lennie, aki nagy reményekkel regisztrál a társkereső oldalakra.

Természetesen nem lehetetlen, hogy ilyen úton leljünk rá arra az emberre, aki majd társunk lesz hosszú távon, esetleg egy életen át, de hiú ábrándokat táplálni semmiképpen nem szabad a témával kapcsolatban. Az óvatosság és a körültekintés a társkereső oldalak használata közben mindenképpen javasolt.