Automata iratmegsemmisítő teszt

Teszteltük a Fellowes automata iratmegsemmisítő család egyik példányát, az Automax 300C-t. Ez a típus mérete és kapacitása révén akár otthoni vagy kisirodába is nagyszerű választás. Az ár-érték aránya is éppen eszerint lett meghatározva.

A Fellowes automata iratmegsemmisítő méretre ugyan elég nagynak tűnik, mozgatni sem volt túl egyszerű, de talán éppen ennek köszönhető a rázkódásmentessége, valamint a szigetelése, ami a zajmentességet biztosítja. Ezek nagyon fontos jellemzők egy olyan irodában, ahol az iratmegsemmisítő közvetlen közelében is dolgoznak emberek.

Érdemes közelebbről szemügyre venni, hogy mi is különböztet meg egy automata iratmegsemmisítőt egy szimpla készüléktől. Nyilvánvalóan azért automata, mert önműködő, tehát nem feltétlenül kell mellé állandó felügyelet működés közben. Ez már önmagában is nagy segítség, főként azokon a munkahelyeken, ahol a személyzet létszáma elenyészően kicsi. Akár egyszemélyes irodában is nagyon jól használható ez az automata iratmegsemmisítő.

A tartály a működés kezdetekor lezár, tehát akár titkos iratok megsemmisítése során is magára hagyható az iratmegsemmisítő. Még akkor sem lehet kinyitni a tartályt, ha menet közben áramtalanítjuk a készüléket.

A fő jellemző azonban az elakadás-mentesség. Ez volt eddig minden iratmegsemmisítő rákfenéje, és ez volt az a tulajdonság, ami miatt még soha nem készült olyan iratmegsemmisítő készülék, mely önálló működésre lett tervezve. Amikor egy papír elakadt, akkor azonnali „emberi” beavatkozásra volt szükség. Néhány típus esetén ez akár fél órás közreműködést is jelenthetett. A Fellowes automata iratmegsemmisítő erre képtelen. Nem akad el még gyűrött papír, vagy tűzőkapocs esetén sem. Annak érdekében, hogy mindezek az előnyös tulajdonságok hihetőek legyenek videót készítettünk a működéséről, ami a tesztben megtalálható.

Sok mindent kipróbáltunk még az automata iratmegsemmisítő működése során, például a CD megsemmisítést, valamint a bankkártya megsemmisítést. A Fellowes automata iratmegsemmisítő minden területen a legkiválóbb teljesítményt nyújtotta.

A teszt alapján elmondható, hogy a Fellowes új iratmegsemmisítő típusai minden kívánalomnak megfelelnek. Csak ajánlani tudjuk mindenki számára.