Game of Thrones – Az HBO sikersorozata

A Trónok harca (vagy eredeti nyelvén A Game of Thrones) az első könyve a George R. R. Martin által megalkotott A tűz és jég dala fantasy regénysorozatnak. A regény 1996. augusztus 6-án jelent meg az USA-ban, míg Magyarországon 2003-ban mutatkozott be. A könyvnek sikerült elnyernie az 1997-es Locus-díjat, illetve jelölve volt az 1998-as Nebula-díjra, illetve az 1997-es World Fantasy-díjra is. A Blood of the Dragon (A sárkány vére) című regény, mely Daenerys Targaryen fejezeteinek gyűjteményét tartalmazza a Trónok Harca regénysorozatában, elnyerte az 1997-es Hugo-díjat, legjobb regény kategóriában. 2011 januárjában pedig a könyv a New York Times bestsellere lett.
A Game of Thornes könyvben különböző szemszögekből elmondott különböző történetszálak cselekményeit követhetjük nyomon – Geroge R. R. Martin bemutatja Westeros nemesi házait, a Falat illetve a Targaryen történetszálat. Westeroson a Stark-ház tagjai megtapasztalják a lovagkirályság rejtett titkait, a Falon újra feltűnnek a Mások (Others) és Daenerys eközben újdonsült dothraki férje által jelentős hatalomra tesz szert a tenger túloldalán, amit viszont nem sikerül sokáig megőriznie.

A könyvből számos hozzá kapcsolódó termék készült úgy, mint kártyajátékok, táblás játékok, valamint szerepjátékok. Szintén a Trónok Harca regény szolgált alapjául az azonos című HBO műsorkínálatában található TV-sorozatnak, ami szintén sikeres világszerte.

Linkünkön megtudhatod, hogy nézheted meg ingyenesen a HBO sorozatát, a Game of Thrones online epizódjait!