Modern hinta mindenféle kiszerelésben

Évekkel ezelőtt a legegyszerűbb játszótéri elem a hinta volt, mely magában is meglehetősen egyszerű volt, egy állvány, amire kötéllel ráerősítettek egy deszkát, jobb esetben strapabíróbb kialakítást eszközöltek a játékkészítők, és fémből készült hintákkal készültek a gyerekek számára.
Manapság ilyen szempontból jobb gyereknek lenni, ugyanis szélesebb választékot biztosítanak a gyermekek számára a különböző játékkészítő cégek. Pozitív értelemben egészen szélsőséges példákat láthatunk a hinta tekintetében: vannak most már kétszemélyes verziók is, vagy épp fészek formájúak, melyekben akár több gyerek is elfér. Nagy kedvencei a kicsiknek, és a nagyoknak egyaránt a gyorsan suhanó, drótkötélen alácsúszó tányér-, és bójahinták.
Azért jó játék a hinta, mert egészen babakortól kezdve használható, majd később gyerekként is a legegyszerűbb, és a legizgalmasabb játszótéri eszköz. Ráadásul felnőttkorban sem kell lemondanunk erről az élvezetről, csak talán még nagyobb volumenben tapasztalhatjuk meg a kalandparkokban.