Műfű éttermekben a legújabb trend

Az éttermi lakberendezés ma már egy külön lakberendezési iparággá nőtte ki magát, és a különféle stílusok, anyagok, színek, textúrák változatosan képviseltetik magukat a különféle helyeken. Mivel az organikus beltér egyre népszerűbbnek számít, ezért számos helyen láthatunk komoly törekvéseket arra, hogy növényi élőlényeket beimplementáljanak a dizájnba. Vannak, akik tapétákkal teszik ezt, vannak, akik az egész helyiséget egy dzsungellé változtatják és van olyan is, aki az étterem teraszának műfű téglával történő betelepítésében gondolkodik.

Az egyre népszerűsödő tetőteraszokon láthatunk hasonló esetekből többet is, de nem csak ezeken a kültéri platformokon láthatunk műfüvet. Budapest belvárosában, a parlament mellett van egy kávézó, a Smúz kávézó, ahol rendhagyó módon a mellékhelyiséget dekorálták ki műfű lehelyezésével. Bár nem mindenki számára szimpatikus gondolat, hogy a csap egy fű ágyon heverjen, de kétségkívül ötletes megoldás, pláne, hogy a Smúz nem csak kávézóként, hanem virágboltként is üzemel, így stílszerűnek számít ez a dekor.

A műfű tud egyébként esztétikus lenni a fürdőben, például akkor, ha a falra kerül. A biofil szemléletmódban kedvező dekorációs trendnek minősül a falak füvesítése, ha pedig nem természetes, élő füvet használunk, akkor még csak a gondozás sem fog problémát jelenteni.