Szállások és nevezetességek Sárváron

Sárvár nagy múltú Vas megyei város, mely a gyógyvízéről méltán híres. Sárváron 1961-ben a kőolajkutatók olaj helyett gyógyvízre bukkantak. Ennek köszönhetően egyre nagyobb teret hódit a gyógy-idegenforgalom. A 2002-ben létrehozott Gyógy- és Wellness-fürdő elnyerte 2004-ben a Wellness Center, 2005-ben pedig a Wellness Medicina kategóriában a Magyar Wellness Társaság nívódíját. Szintén 2004-ben bekerült Sárvár az Európai Királyi Fürdők Szövetségébe. 2007-ben megkapta az EUROPESPA-med minőségi díjat. 2008-ban pedig a legmagasabb négycsillagos kategóriába sorolták be.

A tízhektáros  arborétum, melyben 520 négyzetméteres növényház és ezer négyzetméteres tenyészkert  támogatja az erdészeti növénynemesítést. A sok látnivaló közül érdemes megtekinteni a 17. század közepére befejezett folyamatosan bővített Nádasdy vár ötszögletű épületegyüttesét, melynek dísztermében a Carta Hungarica állandó kiállítást lehet megnézni.

A Nádasdy múzeumot, mely nevét Nádasdy Ferenc országbíróról kapta, és 28ezer felvételes fotógyűjteménnyel, valamint rengeteg történeti, néprajzi és iparművészeti anyaggal rendelkezik. A Köztéren álló Millenniumi Boldogasszony emlékművet,  amit  a kétezer éves kereszténység és a magyar államiság fennállásának ezer éves évfordulójára állítottak.

Érdemes betérni Sárvár különböző felekezeti és építészeti stílust viselő templomaiba: A városközpontban álló Szent László templomot Draskovich Lipót épittette 1732-ben barokk stílusban. Belsejében található az értékes Fájdalmas Krisztus-szobor. A középkori eredetű Szentháromság kápolna átépítését a katolikus vallásra visszatért Nádasdy Ferenc országbíró kezdte el 1645-ben.

A sorozatos átalakítások végeredményeként görög kereszt alaprajzú templom Szent László tiszteletére lett felszentelve. A templomtérben helyezték el a szomorkodó Krisztus oszlopát, Sárvár első köztéri szobrát. A templomtól délnyugatra találjuk Sárvár első iskoláját. Alapította a későbbi nádor Nádasdy Tamás.

Szálláslehetőségek Sárváron: minden kényelemmel és teljes felszereltséggel – sőt, némelyik szálláshelyen luxuskörülményekkel –  állnak a pihenni vágyó utazók rendelkezésére az apartmanok, fogadók, panziók, hotelek és szállodák.