Yerba Mate Tea: Természetes karcsúság és életerő

A yerba mate tea szervezetre gyakorolt jótékony hatásai évszázadok óta ismertek voltak már a dél-amerikai tupí és guaraní indián kultúrákban. Nem véletlenül bírt kultikus, rituális szereppel is. Az egyik legelterjedtebb legenda szerint a yerba mate Tup isten mágikus ajándéka az embereknek, mellyel a hosszú úttól megfáradt vendégeiket fogadhatják és frissíthetik fel.

A yerba mate tea jótékony hatásait azóta már számos tudományos kutatás is vizsgálta és igazolta, többek között a Pasteur Intézet és a Párizsi Tudományos Társaság is.

Miért is jó nekünk ha yerba mate teát iszunk?

A yerba mate tea vitaminokban és értékes ásványi anyagokban gazdag: Tartalmaz A, B1, B2, B3, B6, C és E vitamint, magnéziumot, vasat, káliumot, mangánt és cinket. Antioxidánsokban gazdag, így lassítja a szervezet öregedését és segíti az egészség megőrzését. Segíti az erek tisztulását, így jótékonyan hat a koleszterin szintre is. A mate teában lévő polifenolok erősítik az immunrendszert és enyhíthetik az allergiás tüneteket. Segít a karcsú alak megőrzésében is: csökkenti az éhséget és fokozza a kalóriák égetését.

Koffeint is tartalmaz, de a kávéval ellentétben a yerba mate tea stimuláló hatása egyenletes és folyamatos.

A vitaminok, az ásványi anyagok és a koffein együttes hatásaként csökken a kimerültség érzése, feltöltődünk energiával. Javul általános közérzetünk, fittebbnek és energikusabbnak érezzük magunkat.

 

A yerba mate tea fogyasztás pozitív mentális hatásai:

  • energikusabbnak érzed magad és több erőd van terveid megvalósítására
  • koncentrációs képességed javul
  • éberebb és összeszedettebb vagy
  • tovább, könnyebben és hatékonyabban tudsz tanulni
  • kevesebb evés után sem vagy éhes, így könnyebbnek érzed magad
  • a yerba mate tea segítheti az általad kívánt súly elérését és megtartását,
  • így elégedettebb lehetsz kinézeteddel és egészségeddel egyaránt.

A yerba mate tea stimuláló hatása egyenletes és folyamatos. Nem okoz olyan mellékhatásokat, amik gyakoriak a kávé estében, mint a feszültség és szorongás érzet, vagy az energiaszint hirtelen változásai.

Mindemellett az általunk is kínált „calabaza”-k (mate tökök) egész egyszerűen jól néznek ki és menők.

Látogasd meg honlapunkat és kövess minket a facebookon!

yerbamate.hu