A fejmasszírozó hatásai

Miért is jó a fejmasszírozó?
A fejmasszázs, mint az összes többi masszázs, lazító, stresszoldó és gyógyító hatású. Akár az egész testünket, akár csak a fejbőrünket masszírozzuk át, pozitív hatással van az egész idegrendszerre, stimulálja azt, hiszen a fejbőrünkben rengeteg idegvégződés található. Természetesen nem mindenki engedheti meg magának, hogy hétről hétre masszázsterapeutához járjon, ezért érdemes beszerezni otthonra egy fejmasszírozó eszközt.

Miért masszírozzuk fejbőrünket otthon?
Mindamellett, hogy a feszültség általában a nyak, vállak és fejbőr területén gyűlik össze, a nyilvánvaló lazító hatásán túl a fejmasszírozó a hajhagymáinkat is stimulálja. Sokszor a hajhullás csupán azért alakul ki, mert a hajhagymák körüli vérkeringés nem megfelelő. Természetesen vannak orvosi esetek is, de azt itt most nem tárgyaljuk. Ha minden nap csupán pár percig átmasszírozzuk fejbőrünket, nemcsak a stresszt oldjuk, de tápláljuk a hajhagymáinkat, így abból erős, egészséges haj tud kinőni. Mondhatjuk, hogy a fejmasszírozó az egyik legjobb hajnövesztő.

Milyen a jó fejmasszírozó?
Kerüljük a fém fejbőr masszírozókat, melyek felsérthetik fejbőrünket. Ugyanez vonatkozik általában a hajkefékre is, lehetőleg ne használjuk olyat, melynek a vége hegyes, éles, csakis lekerekített végűt. A legjobb fejmasszírozó szilikonból készül, mivel ez az anyag eléggé puha ahhoz, hogy finom nyomást gyakoroljon csupán, viszont eléggé tartós ahhoz, hogy sok éven át szolgáljon minket.