A redőnykapu az ipari kapuk igáslova

Fehér redőnykapu raktárbázison

Fehér ipari redőnykapu elegáns megjelenése

Az ipari redőnykapu az ipari nyílászárók igáslova. Szinte elnyűhetetlen, kiválóan teszi a dolgát és még a megjelenése is szemrevaló. Az ipari redőnykapu szinte bárhova jó szívvel ajánlható!
Az ipar mindig is híres volt a költséghatékony megoldások kereséséről, előnyben részesítéséről. Erre példaként említhetjük az ipari redőnykapu megoldásokat, amelyek ugyan nem új keletűek, ugyanakkor töretlen erővel hódítanak.

A redőnykapu nagyszerűsége az egyszerűségében rejlik. Fő alkotó elemei a redőnykapu egységét alkotó lamellák, a sínrendszer, a főtengely, illetve a meghajtó motor. Ez utóbbit kiválthatja a kézi erővel történő mozgatás is, ami igencsak jó szolgálatot tehet egy esetlege áramszünet esetén, hiszen a redőnykapu ilyenkor is működőképes marad.
A redőnykapu nyitásakor a lamellák feltekerednek a felül elhelyezkedő főtengelyre, majd záráskor visszacsusszannak a helyükre. Ez a működési ciklus lehetővé teszi a nyílás teljes szélességében történő kihasználását, ugyanakkor a kapu feltekeredett állapotban sem akadályozza a rendelkezésre álló rakodótér használatát. Azaz a redőnykapu a lehető legkevesebb helyet igényli mind nyitott, mind pedig zárt állapotban.

További előny, hogy a redőnykapu a nyílás belső és külső oldalán egyaránt felszerelhető, így nem csak új építmények tervezésekor, de felújítások esetén is hasznos megoldás lehet. Főleg abban az esetben, ha más megoldás a helyigény vagy az elhelyezés miatt nem jöhet szóba.
Az igásló a lovak közül a legmasszívabb, legerősebb állatokat jelenti. Ez jellemző a redőnykapu kivitelére is. Az alapanyagként használt acéllemez horganyzott, ráadásul felületvédő – és persze a kapu színét biztosító – festékkel vagy lakkal is be van vonva. A lamellák között található teret kiváló minőségű hőszigetelő hab tölti ki, amely a fűtési vagy hűtési számlán szereplő összeg csökkentéséért felelős.
A redőnykapu olyan kiegészítőkkel is rendelhető, mint a bevilágító vagy a személyátjáró, amelyek a természetes megvilágítást vagy a kényelmesebb használatot hivatottak szolgálni. Vezérlését tekintve a redőnykapu működtethető távirányítóval, nyomógombbal, de akár összetett beléptető rendszerek tagjaként is.