A szép haj titka

A hosszú haj a nőiesség jelképe, így nem csoda, hogy a hölgyek hosszú, dús és fényes hajra vágynak. Persze ezt könnyebb mondani, mint elérni, pedig valójában néhány egyszerű lépés betartásával rengeteget tehetünk az álomszép hajkoronáért.

Első számú hiba:
Túl gyakori hajmosás! A jól ápoltsághoz hozzátartozik a tiszta haj, de a túl gyakori hajmosás kiszárítja a fejbőrünket és a hajszálainkat!! Heti két alkalomnál ne mossunk többször hajat, mert lemossuk a természetes faggyút is, ami alapvető a hajszálak számára.

Második számú hiba:
Forrólevegős hajszárítás! Hagyjuk hajunkat szabad levegőn megszáradni, mert a forró hajszárítóval szó szerint megfőzzük a hajhagymáink!

Harmadik számú hiba:
Elégtelen táplálkozás! Hajszálainkat többek között fehérjék alkotják, így a fehérjebevitel kulcsfontosságú. Nem beszélve a vitaminokról és az esszenciális zsírsavakról. Ha nem tudunk megfelelően táplálkozni, megoldás a hajvitamin. A hajvitaminok tartalmaznak minden vitamint és nyomelemet, amely szükséges a hajhagymák számára, hogy hosszú, erős hajszálakat növesszenek. A hajnövesztés elengedhetetlen terméke a hajvitamin.

Negyedik számú hiba:
Túl sok stressz! Sajnos a stressz öli a hajhagymákat, így sok esetben a hajhullás oka a túl sok stressz. Ha nem tudjuk elkerülni a stresszhatásokat, legalább masszírozzuk naponta a fejbőrünket, mert az ott található idegvégződések stimulálásával az egész testünket relaxálni tudjuk.