Barabás téglakő a ház körül, a kertben

A Barabás téglakő egy olyan fagyálló és kopásálló beton térkő, amely a tégla barátságos megjelenésével veszi le a lábukról a kertjüket építőket. Nagy előnye, hogy gépkocsi forgalomra használható útburkolat ugyanúgy készíthető belőle, mint gyalogos közlekedésre használatos járda. A sárga-piros antik szín a zöld fű látványát még jobban kiemeli a kertben. Természetesen készülhet belőle garázsbejáró vagy kerti pihenőhely is. Virágágyások szegélyezésére is használhatjuk a patinás téglakövet. A fák, virágok és a zöldellő pázsit látványával talán a teraszunkról tudunk a legkevésbé betelni. A terasz pedig vajon miből is készülhetne? A látvány magáért beszél, mert a sárga-piros szín tökéletes harmóniát alkot a természetes zöldfelülettel.

Ez azonban még nem minden, mert a Barabás téglakő nemcsak megjelenésében hasonlít megszólalásig a jól ismert kisméretű téglára, hanem ugyanúgy használható is kerti falazóelemként, és kerítést is építhetünk belőle. A téglakő színében és formájában a tégla természetessége jelenik meg, ezért látszódhat is. Nem kell vakolni, nem kell burkolni. Natúr megjelenésében rejlik a szépsége. Építhetjük a kerítés oszlopokat és az alapot a téglakőből, és erre kerülhet fa vagy fém betét. Készíthetjük azonban az egész kerítést is a téglakőből.

A téglakő nagy előnye, hogy természetes megjelenésével minden építészeti stílushoz jól illeszkedik, és kiemeli a környezetét. Ezért nemcsak kültéri burkolatként, hanem a belsőépítészetben is jól használható térelválasztó falként, vagy akár külső homlokzatburkolatként is.