Ebook: Fulbright ösztöndíjjal Floridában

A könyv, melyet Ön erről a honlapról letölthet eddigi életem legizgalmasabb, fordulatokban és élményekben leggazdagabb másfél évét meséli el.

Fulbright ösztöndíj révén volt szerencsém az 1999 augusztus 21 és 2001 január 5 közötti időszakot Floridában tölteni.

Remélhetőleg haszonnal forgatják e könyvet azok, akik most szeretnének az USA-ba pályázni és ösztöndíjat nyerni, de nem tudják hogyan fogjanak a dologhoz, mi vár rájuk, mit hogyan érdemes csinálniuk vagy mire odafigyelniük amikor mérlegelik milyen döntést hozzanak. Mindenhol megpróbáltam a legrészletesebb és legvalóságosabb képpel szolgálni.

Miért vártam ennyit ennek a könyvnek a megírásával? Mióta hazajöttem időről időre nosztalgiával gondolok az ott töltött napokra. Azon vettem észre magam, hogy egyre kevesebb dologra emlékszem vissza pontosan, s akkor jött az ötlet, hogy pár dolgot le kellene jegyzetelni, amíg azok a fejemben vannak. Kiderült azonban, hogy ez nem is olyan egyszerű: gyűjtőmunkába kell fogni, a régi dokumentumokat, fényképeket előkeresni.

A dokumentumok olvasása újabb és újabb élményeket idézett fel bennem, egyre tisztábbak lettek az emlékképek. Nagyon nagy örömmel és izgalommal végeztem a munkám, mert csodás volt újra átélni azokat az élményeket (főleg persze a jókat), melyek velem történtek ez idő alatt. A jegyzetekből később fejezetek születtek, s végül összeállt maga a könyv.

Őszintén remélem, hogy a könyv olvasói örömmel fogják e könyv lapjait forgatni, sikerül őket elrepítenem erre a csodálatos és messzi tájra. A könyvön keresztül megismerkedhetnek Floridával, Gainesville-el és az egyetemmel a University of Florida-val.

 

http://www.iranyflorida.hu/