Menopauza tüneteire természetes praktikák

A nőknél a klimax egy teljesen természetes, elkerülhetetlen élettani folyamat, melyben semmi szégyellnivaló sincs, sőt léteznek olyan kultúrák, ahol a menopauza elérése magasabb társadalmi rangba sorolással jár.

A változókor általában a negyvenes és ötvenes évek között megy végbe, befejeztével megszűnik a menstruáció, új élet létrehozása helyett saját új életével kell szembenéznie az ilyen korú nőknek.

A menopauza leggyakoribb velejáró tünetei a következők lehetnek:

– gyakori hőhullámok
– hüvelyi szárazság
– alvászavarok
– vizelettartási problémák
– hangulatingadozás
– átmenetileg csökkenhet a koncentrációs képesség
– zavartságérzés

Ezek a tünetek sajnos a változókor velejárói, de a jó hír, hogy ezek a tünetek abszolút kezelhetőek, amennyiben megfelelően áll a változáshoz, és ha környezete képes megfelelő hátteret biztosítani a menopauza ”átvészeléséhez”.
Az alábbiakban egy kis segítséget nyújtunk a menopauza könnyebb átvészeléséhez:

Gyakori hőhullámok?

A rendszeres mozgás, és a réteges öltözködés segíthet! Próbálja megfigyelni, hogy mihez kapcsolhatóak a hőhullámok, egyeseknél az alkohol, forró/fűszeres étel vagy ital fogyasztása váltja ki.

Hüvelyi szárazság?

Segíti az aktív nemi élet! Ebben a korban a legtöbb nő másképp kívánja az együttlétet, ráadásul a védekezéssel sem kell foglalkozni, az ágyban töltött percek önfeledtek és gondtalanok lehetnek. Ha ez mégsem válna be, próbáljon ki vény nélkül kapható síkosító szereket.

Hangulatingadozás?

A változókorban lévő nők néha önbizalommal teltek és életvidámak, ez az állapot viszont korántsem állandó, ingerültté és mérgessé válhatnak. Néhány nőnél depresszió is kialakulhat. Próbáljon harmóniába kerülni önmagával, kapcsoljon ki, amikor csak tud!

Szeretne könnyedén túllépni a menopauza tünetein? A természet most a segítségére siet!

Már évszázadok óta több alternatív növényi kivonatot ismertek a menopauza tüneteinek enyhítésére, melyek hatása tudományosan is igazolt…
Az alábbiakban Ön is megismerhet néhány jótékony növényt, mely segíthet a klimax könnyű átvészelésében.

Egyik ilyen növény a sok mindenki által ismert réti here. A réti herével már mindenki találkozott, de gondolta volna, hogy ezen az időszakon pont ez a gyógynövény tud átsegíteni? A benne lévő izoflavonok megkönnyíthetik az életét. Enyhe nyugtató hatása van, így könnyen kezeli a változókori hangulatingadozásokat, valamint szabályozza a hormonális változásokat, így a teste nem éli meg majd olyan drasztikusan a menopauza tüneteit.

Hasonlóan hatékony csodaszer a szója! A szója egy hüvelyes növény, mely nagyon egészséges és sokféleképpen hasznosítható. A szójabab rengeteg növényi hormont tartalmaz, így hormonális hatása miatt fogyasztása ajánlott a menopauza alatt, mesterséges kezelés helyett is alkalmazható. Lassítja a nők öregedési folyamatait, melyet keleti nők hosszan tartó fiatalos kinézete igazol.

A yam a klimax ellenszere? Igen! A mexikói yam gyökér kivonat nagy mennyiségben tartalmaz diosgenint, ami nagyon hasonló a progeszteronhoz, így hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet többet termeljen ebből a hormonból.