Tudnivalók az otthoni méregtelenítésről

A méregtelenítés hasznát illetően megoszlanak a vélemények. Az bizonyosnak látszik, hogy elsősorban a feldolgozott élelmiszerek fogyasztása miatt számos salakanyag halmozódhat fel a szervezetben, különösen az emésztőrendszerben. Ezek a méreganyagok alap esetben a táplálék felszívódását csökkentik, emésztőrendszeri megbetegedéseket előidézve. A hatékonyan végzett méregtelenítés ennek megelőzésében segít, amennyiben az emésztési problémák mögött nem szervi változás áll.

Az otthoni méregtelenítésnek megvannak az előnyei és hátrányai egyaránt, éppen ezért érdemes alaposan tájékozódni, mielőtt bárki belekezd egy otthoni méregtelenítő kúrába.

Az otthoni méregtelenítés először a tájékozódással és a szervezéssel kezdődik. Aki minden előkészület nélkül belevág egy méregtelenítő kúrába, olykor igen meglepő, illetve fájdalmas tüneteket tapasztalhat.

Számos méregtelenítési módszer létezik: ilyenek pl. a böjtök, a különböző étel és ital kúrák, a szauna és masszázs kúrák, vagy a kifejezetten méregtelenítési célból kifejlesztett étrend-kiegészítő termékcsaládok.

Ez utóbbiak azért hatékonyabbak a többi módszernél, mert az ilyen termékekben található természetes eredetű növényi rostok nemcsak a bél tartalmát takarítják ki, hanem a bélfalról is eltávolítják a „megkövesedett” anyagokat.