Mese, mese, meskete – Miért jók a mesék?

A mese valósággal létszükségletté vált napjainkban egy gyerek szellemi fejlődésében. Amennyiben ön visszagondol a gyerekkorára, akkor bizonyára eszébe jut egy-két olyan kedvenc, amelyet mindig szívesen nézett meg akár többször is. Olyan pszichológiája van az egésznek, amely talán a gyerekek lelki világára van a legjobb hatással. Ezek alól kivételek az olyan mesék, amelyek durvaságot, erőszakosságot sugallnak, mivel ezek épp ellenkező hatást váltanak ki. Kifejezetten kárt tesznek a gyerek szellemi fejlődésében és ő is makacs, erőszakos lehet az ilyen mesék nézésétől.

A legjobban talán ön is úgy tudja lekötni a gyerekét, ha valamilyen olyan mesét mutat neki, amely az egyik kedvence. A mesek.tv oldalunkon ön is megtalálja azokat a meséket, amelyek hatására a gyerek nem válik erőszakossá, illetve nem a durvaságot tanulja meg belőlük. Számos kategória van, az egyik ilyen a magyar népmesék. Ezeket bizonyára még ön is ismeri és szerette is nézni őket. Ebben a kategóriában a meséknek a végén mindig van mondanivalójuk és a jó, helyes irányt mutatja be a nézőknek. Legtöbbször az ilyen meséknek a lényege, hogy a legkisebb, leggyengébbnek tűnő ember diadalmaskodik a gonosz, rossz, durva emberek ellen. A gyermek szellemi fejlődésének ez egy remek példa, mivel gyerekkorban pont olyan a kisgyerek lelki világa, mint a főhős. Kicsi, gyenge, sokat kell még tapasztalnia, ez pedig tudatosul a gyerekben is.

A mesékben gazdag mesek.tv rendkívüli lehetőség mindenkinek. Oldalunkon talál olyan teljes meséket is, amelyeknek a hossza akár több, mint egy óra. Az ilyen mesék is kifejezetten jót tesznek a gyerekeknek, valamint ezeket gyakran felnőtt emberek is nézik. Az ilyen mesék fejleszteni tudják a gyerek koncentráló képességét, mivel hosszabb ideig követik figyelemmel az eseményeket. Mindegyik mese megnézése teljesen ingyenes, önnek nem kell fizetnie egyikért sem.