Spóroljon az éves kötelező biztosításán

Kössünk kötelező biztosítást gyorsan, kényelmesen és minél olcsóbban – jól hangzik a gondolat, de hogy lehet kivitelezni? Ha ön is biztosítási alkuszon keresztül köti meg az idei kötelező gépjármű felelősségbiztosítást, akkor a gyorsasággal nem lesz gond, a kényelem is adott, és bizony, akár sokezer forintot is megspórolhatunk.

A kgfb alól kibújni nem lehet, érvényes kötelező biztosítás hiányában nincs számunkra hely a közúti fogalomban. A biztosítási díj mértéke elsősorban a jármű teljesítményétől függ, de ezen kívül is számtalan tényező befolyásolja. A legtöbb autós számára fájdalmas aktualitás, hogy idén, azaz 2012 januártól már a baleseti adó is növeli a befizetendő összeget.

Ilyen körülmények között megnő a jelentősége annak, hol kötünk biztosítást és mennyiért. Az egyes biztosítók más-más prioritások mentén szabják meg az éves kötelező biztosítás díjat, amit különféle kedvezményekkel lehet mérsékelni. Az éves tarifa és az igénybe vehető kedvezmények mennyisége is változik, tehát minden évben mérlegelnünk kell, hogy maradunk-e aktuális biztosítónknál, vagy újat keresünk.

A mérlegelés legfőbb mozgatórugója természetesen a kötelező biztosítás díja, amiben elég nagy a szóródás, ha sorra vesszük az egyes biztosítókat. Éppen ezért jöttek létre a biztosítási alkuszok, amelyek kötelező biztosítás kalkulátoraival percek alatt generálhatunk egy szépen áttekinthető listát az összes biztosító ajánlatával. Ezek az árak automatikusan tartalmazzák az összes kedvezményt is, így pofonegyszerű kiválasztani az aktuális legjobb kgfb tarifát.