Természetes gyors barnulás télen- nyáron

Az emberi test számára a hideg téli időszak igazán megerőltető, mind kívülről, mind belülről egyaránt. A D vitamin hiánya, melyet nyáron a napsugárzás biztosít a szervezet számára, sok embernél vált ki rossz közérzetet, lehangoltságot.

A barna bőrszín eléréséhez legegyszerűbb és leggyorsabb megoldásnak a szoláriumozás tűnik, azonban sajnos nem a legegészségesebb módszerek közé sorolható. A szoláriumozáskor bőrünket érintő UVA és UVB sugarak szárítják és öregítik a bőrt. Köztudott, hogy a túlzott napozás vagy szoláriumozás bőrrákot is okozhat.

Ma már rengeteg más barnító módszer közül választhatunk a kívánt barna bőrszín eléréséhez, ami kevésbé egészségtelen. A szoláriumozás mellet nagyon elterjedt a különböző önbarnító készítmények használata, melyből rengeteg található a piacon.

De hogyan is válasszuk ki a legmegfelelőbbet? Ehhez adunk egy kis segítséget.

Talán a legelterjedtebbek a különböző márkájú krémek, balzsamok és testápolók használata. Ezek a készítmények a bőr felső hámrétegét színezik be, amely azért nem káros, mert az elhalt hámsejteket barnítják be. Ezeknek a hatása azonnali barna bőrszínt eredményez, de fürdőzéskor veszít színéből és tartósságából, a barna bőrszín fokozatosan lekopik. Az önbarnító krémek és testápolók hátránya közé sorolható még, hogy nem tudjuk egyenletesen, szépen elkenni a bőrfelszínén, a tenyér természetellenesen, ujjak közt foltosan barna lesz.
Másik hasonló termék, az önbarnító kendő, amit közvetlenül a bőrfelületen kell használni. Ezeknek a kendőknek a használatával csík és foltmentes, barna bőrszínt ígérnek, de hatásuk ezeknek a termékeknek is rövid ideig tart.

De mi a helyzet a különböző önbarnító tablettákkal és kapszulákkal?

Az önbarnító tabletták és kapszulák használatával egyenletesen, az egész bőrfelület bebarnul és nem csak az a rész, amit éppen bekenünk. Nem hagy foltot, nem kell használata után rögtön kezet mosnunk. Az önbarnító tabletták és kapszulák mesterségesen serkentik a bőr pigment sejtjeit festékanyag (melanin) termelésére. A nagy mennyiségben megjelenő melanin barnává teszi a bőrt és egyben véd a napsugárzás káros hatásaitól.

Magyarországon is ismert és közkedvelt termék a Beauty Sun Önbarnító tabletta. A Beauty Sun önbarnító tablettában nagy mennyiségű Béta-karotin található, amelyet növényi kivonatokból nyernek ki. A tabletta a barna bőrszínt erősíti fel azáltal, hogy stimulálja a pigmenteket. Az önbarnító tablettával természetes, barna bőrszínt érhet el már rövid időn belül, anélkül, hogy bőrét káros sugárzásnak tenné ki. Az önbarnító tablettát ajánljuk azok számára is, akik sajnos napallergiájuk miatt nem sütkérezhetnek órákig a napfényben.