Üvegtészta, és rizstészta a hagyományos gabonatészták helyett

Őszintén bevallom, hogy mióta a PadThai-ba járok étkezni, úgy tapasztaltam, hogy teljesen beleszerettem az üvegtésztába! Személy szerint otthon is szívesen fogyasztanám különféle szószokkal, és feltétekkel. Az üvegtészta és a rizstészta kínálat szerencsére meglehetősen nagy a magyar élelmiszerboltokban is – már ha jó helyen keressük őket. De én személy szerint egyféle üvegtésztát még egy vidéki Spar-ban is találtam. Az online tésztakínálat persze jóval nagyobb ennél.
Az üvegtésztát egyébként mungóbabból készítik Ázsia különféle területein, azaz a belőle kivont keményítőt elegyítik vízzel. Többnyire cérnametélt, vagy a lapított spagetti tészta (tagliatelle) formájában készítik. Az üvegtészta jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az egyéb lisztekből készült tészták, így jóval egészségesebb, nem csak fogyókúrások számára, hanem liszt érzékenyeknek is, hiszen gluténmentes is, emellett tojást sem tartalmaz, így azok is bátran fogyaszthatják, akik tojásallergiában szenvednek.
A rizslisztbók készült tésztafélék szinte megegyeznek az üvegtésztával, hiszen ugyan úgy nem tartalmaznak glutént és tojást, színre, szagra, ízre is ugyani olyan, csak épp rizsből készítik.