Virtuarium linktár és linkkatalógus

Webes adatbázisunk a Virtuarium linkkatalógus, linktár, linkgyűjtemény elsősorban azért jött létre, hogy a vállalkozások honlapját népszerűsítse a beküldött linkekkel. A webkatalógus 15 főkategóriát és sok-sok alkategóriát tartalmaz, ahová a weboldalakat beküldeni, ajánlani. A linkgyűjtemény használatához regisztráció sem szükséges, és visszamutató link elhelyezése sem kötelező, ha feliratkozik a hírlevelünkre. A Link beküldése menüpontban tud URL-t ajánlani. A weboldala, webáruháza linkjének beküldésével saját helyezését erősíti a keresési listákon, vagyis ezzel is hozzájárulunk, hogy a honlapja előrébb kerüljön a keresők találati listájában. Mert minél több link mutat egy weboldalra, annál jobb helyezést tud elérni a keresőkben is, amivel egyenes arányban nő annak a látogatottsága is.
A linkek elfogadása azonnal megtörténik, de egy megerősítő emailben értesítést is küldünk annak tényéről. Amennyiben a beküldött link nem felel meg a linktárunk szabályzatában foglaltaknak, akkor azonban utólag értesítés nélkül eltávolításra kerül.
Egy linkkatalógusba érdemes minél hosszabb leírást írni, amiben szerepelnek a kulcsszavai, amiket előzőleg meghatározott, vagyis amire optimalizálni szeretné a weboldalát. Érdemes arra is ügyelnie, hogy ne ugyanazt a leírást használja a különböző linkkatalógusokban, legalább egy kicsit változtasson rajtuk.