A beton mikroszál előnyei

Ismerd meg a beton mikorszál előnyeit!

A beton repedéseinek előfordulása csökkenthető a polipropilén mikroszálak betonba keverésével. Ezáltal gyorsabb és biztonságosabb munkavégzés valósítható meg, valamint javíthatók a frissbeton tulajdonságai. Emellett növelhető a beton tűzállósága és megakadályozhatók a repedések kialakulása. Ennek eredményeként hosszú élettartamú építmények tervezhetők, és csökkenhetnek a karbantartási költségek.
Ezen túlmenően az ökológiai lábnyomot akár 70%-kal is csökkenthetjük. A beton mikroszálak használatával csökkenthető az emberi munkaerőigény, és a munkavédelmi szempontok is előnyösek. Raktárterület szempontjából is kevés helyet igényel, valamint növelheti a betonozáshoz használt eszközök élettartamát.
A beton mikroszálak háromdimenziós mátrixot képeznek a betonkeverékben, és megakadályozzák a repedések kialakulását a betonszilárdulás korai szakaszában. Kompatibilis más betonkészítéshez használt termékekkel és adalékokkal.
A beton mikroszálaknak jelentős környezetvédelmi előnyei vannak, ugyanis csökkentik a CO2 kibocsátást. Erős tűzhatásnak kitett beton esetén a szálak megolvadnak, és csökkentik a gőznyomást, ezzel csökkentve a robbanásveszélyt.