gasztronomia

Taverna Étterem

A város egyik legbarátságosabb étterme a Taverna Étterem. Itt mindenki megtalálja a számítását, aki imádja a nemzetközi fúziós konyhát és a magyaros ízeket. Barátságos, családi hangulatú vendéglőnkben mindenki megtalálja a kedvenc fogását! A Taverna Étterem kiváló rendezvényekre, esküvőkre is, az ünnepség megfelelő környezetben történhet nálunk. A Taverna Étterem konyhája varázslatos ízekkel várja Önt!

Ezeket a leveseket muszáj elkészítened Karácsonykor

Nem tudod, hogy milyen levest főzz karácsonyra? Vagy unod a megszokott átlagos karácsonyi leveseket? Semmi baj, elhoztam számodra a 25 legnépszerűbb magyarok által kedvelt karácsonyi levest és mindegyikhez megpróbáltam összegyűjteni legalább 3 különböző receptet, hogy mindenki megtalálja a saját ízvilágának megfelelőt és garantált, hogy a család és a rokonok élvezni fogják. Ezek a legjobb levesek karácsonyra!

Üvegtészta, és rizstészta a hagyományos gabonatészták helyett

Őszintén bevallom, hogy mióta a PadThai-ba járok étkezni, úgy tapasztaltam, hogy teljesen beleszerettem az üvegtésztába! Személy szerint otthon is szívesen fogyasztanám különféle szószokkal, és feltétekkel. Az üvegtészta és a rizstészta kínálat szerencsére meglehetősen nagy a magyar élelmiszerboltokban is – már ha jó helyen keressük őket. De én személy szerint egyféle üvegtésztát még egy vidéki Spar-ban is találtam. Az online tésztakínálat persze jóval nagyobb ennél. Az üvegtésztát egyébként mungóbabból készítik Ázsia különféle területein, azaz a belőle kivont keményítőt elegyítik vízzel. Többnyire cérnametélt, vagy a lapított spagetti tészta (tagliatelle) formájában készítik. Az üvegtészta jóval kevesebb kalóriát tartalmaz, mint az egyéb lisztekből készült tészták, így jóval egészségesebb, nem csak fogyókúrások számára, hanem liszt érzékenyeknek is, hiszen gluténmentes is, emellett tojást sem tartalmaz, így azok is bátran fogyaszthatják, akik tojásallergiában szenvednek. A rizslisztbók készült tésztafélék szinte megegyeznek az üvegtésztával, hiszen ugyan úgy nem tartalmaznak glutént és tojást, színre, szagra, ízre is ugyani olyan, csak épp rizsből készítik.

Organikus borokat forgalmazó borkereskedés

Eredeti borok rendelhetőek az Artizanshop oldalára kattintva. Az online működő borkereskedés kínálatában mindenki megtalálja a kedvencét. Az organikus, természetes borok iránt nagy az érdeklődés. Különleges évjáratok mellett a leghíresebb magyar pincészetek borai között lehet válogatni. A kistételben rendelhető borok készletről érkeznek házhoz. A kiszállítás természetesen 24 óra alatt meg is történik.

Internetről vásárolható legjobb borok

A legjobb magyar borokért nem kell tízezreket fizetni, ha a Pannon borbolt kínálatát választjuk. A legjobb borok minősége kivételes, így azok számára is ajánlott egy ilyen palack bor, aki nem számít nagy borkedvelőnek, de garantáltan meg fogja szeretni azt. A legjobb ár-érték aránynak köszönhetően érdemes a Pannon borbolt termékeit választani. Folyamatos bővülő termékpalettával rendelkezik.

Egyenként csomagolt Anthon Berg csokoládé

A csokoládé és a likőr olyan párosítás, amelyet nemcsak a nők szeretnek előszeretettel elfogyasztani, hanem a férfiak is. Anthon Berg csokoládé üvegei 55 százalékos kakaóval készültek. A világ leghíresebb likőrjeit töltötte üvegeibe, mint például Jim Beam, Remy Martin vagy Canadian Club. A csokoládé különlegességek egyenként, külön-külön vannak becsomagolva, és elegáns megjelenésüknek köszönhetően bármilyen alkalomról is legyen szó, mindig megállják a helyüket.

A Wunderlich pince cuvée különlegességei

Jammertal dűlőin termelt szőlő messze földön híres. A Wunderlich pince nemcsak vörös borokat készít, hanem nagyon ízletes, testes fehér borokat is. Olyan különleges cuvée borokkal kínál a borkedvelők számára, amely minden igényt kielégít. Savszerkezete kitűnő, harmonikus és érett jegyeket tartalmaz mindenegyes palack. Komplex, ám mégis nagyon könnyed borokról beszélünk, ha a Wunderlich pince kínálatában válogatunk.

Malachúsból készült finom ételek

A hazai étrendet és a fogyasztási szokásainkat alapul véve napjainkban is az állapítható meg, hogy a malachús az egyéb húsok mellett, mint a baromfihús, vadak, halak töretlenül őrzi első helyét a magyar gasztronómia képzeletbeli dobogóján. Szinte mindenkinek összecsordul a nyál a szájában egy ropogős bőrös malacsült vagy egy szaftos sertéspörkölt láttán, amely szerintem nokedlivel és friss salátával a legfinomabb.

Következő oldal »